23948sdkhjf

Fryst förbifart kostar miljarder

Om Förbifart Stockholm försenas i ett år blir den samhällsekonomiska förlusten minst två miljarder kronor, hävdar Stockholms Handelskammare. Därtill kommer onödiga merkostnader när påbörjade arbeten avbryts och planer förhalas.
Stockholms län har de senaste tolv åren växt med 303 796 invånare – och fortsätter växa. Tillväxten ställer stora krav på fungerande kommunikationer där Förbifart Stockholm är av stor vikt för att lösa upp en del av dagens trafikknutar och minska miljöbelastningen.

Den uppfattningen hade flertalet riksdagspartier – före valet. En klar politisk majoritet hyllade uppfattningen att vägen behövs för att avlasta Essingeleden, minska trafiken i centrala Stockholm och klara kapaciteten i trafiksystemen i en region som växer med två fullsatta bussar varje dag.

Inför valet lovade såväl Stefan Löfven som andra socialdemokratiska företrädare att förbifarten skulle byggas, men väl i Rosenbad kom ett snabbt beslut om att stoppa projektet. Det har nu också bekräftats av Trafikverket som meddelat att projektet frysts, till att börja med fram till maj 2015.

– Hela 88 procent av invånarna i Stockholms län har röstat på riksdagspartier som vill bygga Förbifarten. Att blunda för det är märkligt ur ett demokratiskt perspektiv. En frysning av Förbifarten kommer att kosta skattebetalarna miljardbelopp i utebliven samhällsnytta och projekteringspengar, konstaterar Anna Wersäll, näringspolitisk expert vid Stockholms Handelskammare.
– Stockholmarna har varken tid eller råd att vänta på Förbifarten. Det behövs ny kollektivtrafik och nya vägar. Om Förbifarten inte byggs kommer trafikinfarkten att förvärras och det drabbar stockholmarna. Detta är inte en ansvarsfull politik.

Förbifart Stockholm binder samman norra och södra Stockholm, vilket dels innebär att en stor del av den trafik som i dag tvingas in i stadens centrala delar slipper belasta stadsmiljön med sina avgaser, och dels skapar en trafikmiljö som gör det lättare att förflytta sig mellan bostad och arbetsplats. Därmed läggs en stabil grund för tillväxt i och med att företagen får lättare att rekrytera arbetskraft med eftersökt kompetens samtidigt som arbetstagarna å sin sida får bättre möjligheter att hitta rätt jobb. Av väl så stor vikt är att tiden för transporter av människor och varor kan minska avsevärt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094