23948sdkhjf

Lantmännen satsar på snöröjning

Snöröjningsredskap från danska Vestas Hydromann med varumärket Westbjørn samt finska FMG finns nu tillgängliga hos Lantmännen Maskin som nyligen tecknade distributionsavtal med de båda nordiska tillverkarna.
Både FMG och Westbjørn kompletterar vårt tidigare sortiment av snöredskap och nu har vi ett gediget program som riktar sig till en bred kundgrupp. Redan inför förra säsongen lanserade vi ett nytt varumärke på den svenska marknaden, Meiren, säger Lantmännen Maskins marknadschef Anders Fridlund.

FMG är ett helt nytt varumärke på den svenska marknaden. Basen för verksamheten finns i Iisalmi där företaget tillverkar redskap för vägunderhåll och snöröjning. Lantmännen Maskin avser att marknadsföra och sälja bland annat vägsladdar, schaktblad, underbett, skopor och flera modeller av snöplogar – produkter som säljs med två års fabriksgaranti.

FMG utvecklar en del produkter i samarbete med traktortillverkaren Valtra. Exempelvis kan underbettet monteras på traktorn direkt i fabrik.

– Westbjørn är välbekant i Sverige för professionella användare. Vi kommer i första hand att marknadsföra och sälja snöslungor och sandspridare, säger Stefan Blom, segmentschef på Lantmännen Maskin.

De nya redskapen för snöröjning ska redan nu finnas för leverans inför kommande säsong. Samtidigt etableras ett reservdelslager på centrallagret i Malmö för att säkerställa snabba leveranser.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078