23948sdkhjf

Ny arbetsledarutbildning

Branschen väntar sig mycket jobb framöver, och duktiga medarbetare kan bli en bristvara. I samarbete med flera stora företag startas därför en ny utbildning för arbetsledare.
Yrkeshögskolan Plushögskolan i Västerås låter meddela att de via sin Teknikhögskola drar igång en ny utbildning i januari: en tvåårig utbildning för Arbetsledning inom anläggning/infrastruktur.

Utbildningen riktas till dem som har både bransch- och arbetslivserfarenhet och vill kunna arbeta som arbetsledare, den ska matcha branschens kompetensbehov av utbildade arbetsledare och uppges vara utformad och skräddarsydd av flera stora bygg- och infrastrukturbolag.

– Då utbyggnaden av infrastrukturen i och runt Stockholm samt Mälardalen sker i snabb takt, kommer behovet av välutbildad och kompetent produktionsledning att krävas. De stora pensionsavgångar som just nu sker och som väntas pågå under fler år framöver bidrar ytterligare till kompetensbehovet, säger Nils Erik Avelin, entreprenadchef på Strabag, i pressmeddelandet.

– Hela den svenska anläggningsbranschen står inför omfattande nyrekryteringar. Vi välkomnar den här typen av utbildning som gör startsträckan ut i arbetslivet kortare, säger Stefan Ling, arbetschef på Peab Anläggning, i pressmeddelandet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078