23948sdkhjf

Volvos hammare släpps i Sverige

I våras lanserade Volvo Construction Equipment en serie hydraulhammare speciellt anpassade för företagets grävmaskiner i storlekar från 14-70 ton. Våren 2015 släpps de elva modellerna även i Sverige genom Swecon.
Med tjänstevikter från 909 till 6 031 kg är den nya HB-serien hydraulhammare avsedd för Volvos grävmaskiner från EC140 upp till EC700, som väger tyngst i grävarserien. I konsekvensens namn har modellbeteckningarna anpassats till grävarna – starten går vid HB14 med HB 70 överst i sortimentet.

Enligt tillverkaren ska nykomlingarna kunna användas vid alla typer av jobb från lättare uppdrag inom bygg och anläggning till tunga produktionsarbeten inom gruvdrift och täktverksamhet. Bland annat utlovas att hydraulhammare och grävmaskin är helt anpassade för varandra – inte minst med avseende på hydrauliken – för att uppnå ett optimalt resultat.

Samtliga modeller i hammarserien är självsmörjande och inkapslade i ett helt slutet hus som skyddar kraftaggregatet, förlänger livslängden och minskar bullret. Hydraulsystemet skyddas från tryckstegringar av högkapacitetsackumulatorer som även ger ökad slagenergi.

Med hjälp av ett hastighetsreglage kan användaren välja mellan två olika frekvenser beroende på användningsområdet. En buffertdämpare minskar buller och vibrationer i maskinen, vilket ökar förarens komfort och säkerhet samtidigt som det reducerar risken för skador på bom och skaft. En anti-tomslagsfunktion förhindrar att hammaren fortsätter att slå när materialet är helt genombrutet.

En mängd olika verktyg, som pikspett, pikmejslar av pyramidtyp, mejslar och trubbspett gör att den enskilda hammaren kan anpassas till ett flertal olika arbetsuppgifter.

Varje hammare kan köpas som ett allt-i-ett-paket med hydraulslangar, hammarfäste och hammarverktyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093