23948sdkhjf

Brittisk storsatsning i Indien

2007 gick Indien förbi Storbritannien som JCB:s största enskilda marknad. Hittills har företaget tillverkat ungefär 200 000 maskiner i Indien och nu skruvas produktionskapaciteten upp med två nya fabriker nära Jaipur.
Ända sedan 2007 har Indien varit JCB:s största enskilda marknad även om marknaden i år minskat med i storleksordningen 20 procent. Företaget räknar dock med att försäljningen snart skjuter fart igen och har investerat motsvarande drygt 720 miljoner kronor i två fabriker cirka 35 kilometer från Jaipur. Avsikten är att stå väl rustad när bland annat ett flertal stora infrastrukturprojekt kommer att öka trycket efter entreprenadmaskiner igen.

Vid invigningen närvarade bland annat företagets styrelseordförande Lord Bamford. Det var hans vision som en gång i tiden ledde till att JCB gick in i ett joint venture och började producera maskiner i Ballabgarh nära Dehli redan 1979.

– När vi startade vår rörelse i Indien för 35 år sedan kunde jag aldrig tro att den skulle bli så lyckosam. En av nycklarna till framgången är att vi kontinuerligt investerat för tillväxt och det är precis vad vi gjort med de två nya fabrikerna i Jaipur också. När marknaden åter igen börjar växa står vi väldigt väl rustade för att möta den ökade efterfrågan, säger Lord Bamford.

Landets betydelse f ör den brittiska maskinjätten framgår av att ungefär 200 000 av de totalt cirka en miljon maskiner som företaget har tillverkat sedan starten har producerats i Indien. Det indiska huvudkontoret finns i anslutning till fabriken i Ballabgarh där det tillverkas grävlastare och motorer.

Grävmaskiner, hjullastare och kompakteringsutrustning tillverkas i två fabriker i Pune. Avsikten med de två nya fabrikerna nära Jaipur är att tillverka en hel del komponenter, vilket nästa år kompletteras med tillverkning av teleskoplastare, kompakta lastmaskiner samt grävlastare. Satsningen beskrivs som den hittills enskilt största som gjorts under företagets 69-åriga historia. När verksamheten är i full gång bedöms antalet anställda överstiga 1 000.

Säljsidan i Indien är också hyfsat dimensionerad. 60 återförsäljare och 600 maskindepåer finns spridda runt om i det gigantiska landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094