23948sdkhjf

Uppgradering för minigrävare

Nu finns den fjärde modellen i Engcons andra generation tiltrotatorer tillgänglig för de nordiska marknaderna. EC206 kommer efter hand att ersätta dagens EC05B och är avsedd för grävmaskiner i storlekar från fyra till sex ton.
Nykomlingen är utrustad med en helt nyutvecklad 6-kanals svivel som i likhet med de större modellerna bestyckats med två NG6-ventiler. Fördelen ska helt enkelt vara att lösningen gör det möjligt att ta emot och leverera större flöden på bland annat extrauttagen. Exempelvis ger det möjlighet att komplettera utrustningen med integrerad grip och extra hydraulfunktion.

Tiltvinkeln har ökat från föregångarens 40 grader till 45 grader, samtidigt som bussningarna gjorts något kraftigare och servicen underlättats. Bland annat är EC206 utrustad med integrerad centralsmörjning, liksom sina större syskon i serien.

Vi har fått fantastiskt fin respons kring den integrerade centralsmörjningen som är färdig från fabrik, som då spar både tid & pengar på utrustningsverkstaden och som entreprenören i sin tur spar på sin nya maskin säger Engcons konstruktionschef Fredrik Jonsson.

– Generation två är helt och hållet konstruerad för den nya generationens grävmaskiner där det ställs helt andra krav på teknik och materialkvalitet än på de tidigare maskinerna. Dagens grävmaskiner är teknologiskt utvecklade, extremt starka och det gäller då att utrustningen följer med, säger Fredrik Jonsson.

Redan etablerade i generation två är EC209 (för 6-9 tons maskiner), EC219 (14-19 ton) och EC226 (19-26 ton). Dessutom är EC214 (9-14 ton) på gång med tänkt leveransstart i de nordiska länderna i december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156