23948sdkhjf

JCB-motorer till Terex

Lagom till JCB:s tioårsjubileum som motortillverkare drog företaget in en av sina hittills största beställningar på motorer. Företaget ska leverera motorer till ett värde motsvarande dryga 50 miljoner kronor per år avsedda för Terex sextonsdumprar som byggs i Coventry.
För att möta de allt hårdare kraven på minskade utsläpp kommer nu Terex med sin nya generation sextonsdumprar, utrustade med steg IIIb-anpassade Ecomax-motorer tillverkade av JCB Power Systems i Derbyshire.

– Eftersom Terex inte tillverkar egna motorer har vi möjlighet att välja leverantörer som passar varje enskild produkt. För att försäkra oss om att våra produkter ska klara de tuffaste krav som ställs i dag har vi beslutat att satsa på en helt ny teknisk uppgradering. Ett viktigt led i den strategin är de nya motorerna på 55 kilowatt eller 74 hästkrafter, säger Neal Nowick, vd för Terex Coventry.

Enligt JCB:s vd Graeme Macdonald handlar det om en av de största motoraffärerna i företagets historia. Inledningsvis är avsikten att de ska användas i sextonsklassens TA6 och TA6S.

Sedan motortillverkningen inleddes i Foston i slutet av 2004 har JCB tillverkat ungefär 350 000 enheter. De används i mer än 70 procent av företagets egna produktutbud, men säljs, enligt företaget, också allt mer till andra maskintillverkare.

Bakom de aktuella Ecomax-motorerna ligger en av företagets hittills största enskilda satsningar. Totalt investerades motsvarande närmare en miljard kronor i forskning och utveckling för att klara utsläppskraven utan komplettering med utrustning för efterbehandling av avgaserna.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078