23948sdkhjf

Förbifarten på G efter nyår?

Förbifart Stockholm kan vara på väg upp på banan igen, med byggstart redan den första januari. Bromma flygplats sitter också säkrare efter riksdagens beslut den 18 december.
Tidigare i höst lade regeringspartierna S och MP jätteprojektet Förbifart Stockholm på is , trots att det första spadtaget var taget sköts byggstarten upp till den första maj 2015. Regeringspartierna ville också tillsätta en förhandlingsman för att se om till exempel Bromma Flygplats eventuellt skulle läggas ned till förmån för bostäder.
Båda frågorna gav upphov till en livlig debatt, och efter mycken diskussion har nu riksdagen sagt sitt. Kammaren fattade den 18 december ett beslut som innebär att man uppmanar regeringen att återuppta byggandet av Förbifart Stockholm senast den 1 januari 2015, riksdagen slog också fast att att bygget bör genomföras inom den planerade tiden.
När det gäller Bromma flygplats röstade riksdagen för att regeringen ska låta bli att tillsätta en förhandlingsperson för avveckling av citynära flygplatser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062