23948sdkhjf

Trafikverkets byggregler ska bli bättre

Tyréns och NCC ska se över Trafikverkets byggregler för bland annat tunnlar, broar och järnväg, syftet är att göra reglerna mer kostnadseffektiva.
Totalt 1 500 dokument som styr det svenska anläggningsbyggandet ska ses över, och Trafikverket har gett teknikkonsulten Tyréns och NCC uppdraget att utveckla två av de totalt tio regelverksportföljerna: de för Bro och tunnel samt Vägkonstruktion och banunderbyggnad. I arbetet ingår bland annat att dela upp regelverket i krav och råd.

– Detta uppdrag kräver gedigen kunskap från hela byggprocessen och vi är glada över att NCC bidrar med sin breda kompetens och praktiska erfarenhet av infrastrukturbyggande. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan överträffa Trafikverkets förväntningar! säger Ulrica Nilsson, affärschef på Mark & anläggning på Tyréns, i ett pressmeddelande

– Vi är stolta över att vara med i det här samarbetet. Vår ambition är att säkerställa att det finns utrymme för innovationer och smarta lösningar i det reviderade regelverket, säger Nils Bjelm, chef för segment Anläggning på NCC Construction Sverige, i ett pressmeddelande.

Regelöversynen ska vara klar 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063