23948sdkhjf

Ny trafikplats i Göteborg

Göteborg får en ny trafikplats med både vägar och broar, ett delprojekt i Marieholmsförbindelsen och ett kontrakt värt 633 miljoner kronor.
Trafikplats Tingstad är ett av fyra delprojekt i Marieholmsförbindelsen, och innebär att det ska byggas både väg och broar för totalt 633 miljoner kronor.

Kontraktet har gått till NCC som ser en utmaning i att E6:an går rakt igenom byggområdet, 80 000 bilar passerar därför området varje dygn.

– Trafiken kommer bland annat att ledas om på provisoriska vägar under byggtiden. Vi lägger här bland annat stor fokus på bullerdämpande åtgärder och vår ambition är att minimera störningar för närboende, säger Nils Bjelm, chef för segment anläggning på affärsområdet NCC Construction Sweden, i ett pressmeddelande.

NCC räknar med att använda cirka 35 000 ton asfalt i projektet, den befintliga asfalten från E6 ska återvinnas, både för detta projekt och för närliggande projekt. Asfalten kommer att tillverkas vid NCC:s anläggning i Kärrraverket som så kallad Green Asphalt.

Projektet ska genomföras som en totalentreprenad, NCC räknar med att bygget kommer att sysselsätta upp till 50 personer. Byggstart sker under det första kvartalet 2015 och trafikplatsen ska stå klar i juni 2020.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063