23948sdkhjf

Betongrörelse byter ägare

S:t Eriks, som bland annat tillverkar markbetong och VA-system, byter ägare. Säljare är Peab och private Equity-bolaget Segulah och köpare är investeringsfonden Accent Equity 2012. Enligt planerna sker övertagandet under första kvartalet i år.
Staffanstorpsbaserade S:t Eriks bildades så sent som 2009 i och med en sammanslagning av Peabs markbetongverksamhet och Nordform – före detta Skanska Prefab – som ägdes av Segulah III L P.

I dag omsätter företaget runt 800 miljoner kronor med 350 anställda och med produktion på tio platser. I sortimentet finns bland annat markbetong, rör och brunnar, stödmurar och takpannor. Företaget åtar sig också gärna att gjuta helt unika specialprodukter enligt kundens önskemål och behov.

– Vi räknar med att byggmarknaden nu kommer att växa efter ett par års stagnation. S:t Eriks är väl positionerat för att förse nya och gamla kunder med konkurrenskraftiga produkter, säger Niklas Sloutski, vd för Accent Equity Partners som varit köparens rådgivare inför affären.

S:t Eriks vd Per-Johan Dahlgren andas tydlig optimism inför ägarbytet.

De senaste åren, inklusive sammanslagningen med Nordform, har varit både spännande och utmanande. Det återstår mycket att göra för att konsolidera verksamheten och öka tillväxten, säger Per-Johan Dahlgren, som också betonar att han delar köparens syn på den strategi som ska leda fram till de uppställda målen.

Tanken är att S:t Eriks ledning ska gå in som delägare i bolaget.

Peab äger innan ägarskiftet 45 procent av aktierna och räknar med att försäljningen innebär en realisationsförlust på cirka 40 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078