23948sdkhjf

JCB hoppar på dumpertåget

I december meddelades att JCB kommer att leverera motorer till Terex dumprar i sextonsklassen. Nu står det klart att Terex ska tillverka en hel serie dumprar i JCB:s färger för lansering i februari.
I slutet av förra året k unde JCB fira tio år som motortillverkare. Och en av jubileumspresenterna kom från Terex som var på jakt efter nya steg IIIB-motorer till sina sextonsdumprar. Ordern landades av JCB som därmed kunde räkna in årliga leveranser på sin 74-hästars motor till ett värde motsvarande 45 miljoner kronor per år.

– Kontraktet på motorleveranser är en milstolpe för JCB Power Systems i Derbyshire. Det är ett av de största leveransavtalen i företagets historia, sade koncernens vd Graeme MacDonald när ordern säkrats.

Bara några veckor senare rapporteras nu om ett kraftigt ökat samarbete mellan de två företagen. Terex kommer att tillverka en hel serie mindre dumprar i JCB:s färger i sin fabrik i Coventry. Primärt handlar det om maskiner i fyra storleksklasser: 1-2, 3-3,5, 6 och 9-10 ton. Därmed täcks hela kedjan från mindre markarbeten till hyfsat stora jordförflyttningsprojekt.

Avsikten är att erbjuda kunderna en rik modellflora med motorer från 20 till 120 hästkrafter och med flera flaklösningar: Bland annat aviseras framåttippande, vridbara och högtippande alternativ, med målet att det ska finnas en tänkbar lösning för praktiskt taget varje behov av masstransport.

Tillverkaren lovar robusta lösningar med högkvalitativt stål och slitstarka konstruktioner i exempelvis axlar och midja, vilket också ska underlätta arbete i besvärlig terräng.

Ambitionen har också varit att skapa en bekväm förarplats med väl synliga och lättillgängliga mätare och reglage. Fällbar rops-båge och servicepunkter med bekväm åtkomst från marknivå utlovas också.

Företagets utvecklingschef Tim Burnhope går så långt att han anser att den nya dumperserien ger en helt ny dimension till företagets produktprogram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063