23948sdkhjf

Polsk bemanning för NCC

NCC startar ett eget bemanningsbolag baserat i Polen. Bolaget ska stå för den extrabemanning som behövs i Norden och ge företaget bättre konkurrenskraft och bättre kontroll.
Det nya bemanningsföretaget får namnet NCC Montage, och ska ”hantera arbetstoppar”. Arbetsstyrkan i bolaget ska användas ”vid behov” i de nordiska länderna, enligt NCC ska bemanningsstyrkan ersätta den arbetskraft man i dag köper in från andra bemanningsbolag, ett antal som enligt företaget uppgår till 5-10 procent av företagets totala antal yrkesarbetare.

– Vi har i dag 9 500 fast anställda välutbildade yrkesarbetare i de nordiska länderna. De utgör grunden för vår verksamhet. Vid toppar och för att säkerställa specifika kompetenser behöver vi precis som tidigare ta in ytterligare resurser. Med NCC Montage får vi en säkrare process för att lösa detta, säger Svante Hagman, Svante Hagman, affärsområdeschef för NCC Construction Sweden, i ett pressmeddelande.

Företaget förklarar att ett eget, Polenbaserat, bemanningsbolag ska stärka NCC:s konkurrenskraft i olika projekt, öka kostnadseffektiviteten och minska riskerna i olika NCC-projekt. Detta ska, enligt NCC, gynna företaget i kommande upphandlingar och därmed säkra fler arbetstillfällen på sikt. NCC uppger vidare att man har goda erfarenheter av yrkeskunnandet från Polen och att närheten till Skandinavien är en fördel.

Enligt NCC är en viktig poäng att företaget får full insyn och kontroll över att avtal, regler, riktlinjer och den egna uppförandekoden följs.

– Det känns rätt och viktigt för oss att nu etablera ett eget bolag där vi får full insyn och kontroll. Denna lösning blir mer konkurrenskraftig än externa bemanningsbolag. Med full insyn minskar också affärsrisken, säger Svante Hagman.

Verksamheten dras igång i augusti.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109