23948sdkhjf

Trejons fräsar slåss mot tysk snö

Frankfurts internationella flygplats hanterar närmare 60 miljoner resenärer under ett normalår. För att minska risken för störningar inför årets vinter har flygplatsen nu förstärkt maskinparken med snöfräsar från Trejon.
De närmaste tre åren – minst – kommer snöfräsar från Trejon att spela några av de viktigaste rollerna för att minimera störningar i flygtrafiken på Frankfurts flygplats under vintermånaderna. För att öka säkerheten och skapa bästa möjliga förutsättningar för person- och godstransporter har flygplatsledningen valt att bland annat satsa på snöröjningen.

Bland de produkter som fått förtroendet att hantera den ofta blöta och tunga snö som faller ner över flygplatsområdet i stora mängder finns Trejons största snöfräs Optimal 2650HD. Snöfräsarna passar väl in i röjningsstrategin som bland annat innebär att snön fraktas bort från flygplatsen med hjälp av lastbilar.

Maskinerna levererades under andra halvan av 2014 och utgör basen till ett samarbete som, enligt nuvarande avtal, sträcker sig över tre år.

Trejon har lyckats väl med försäljningen av sin Optimal-serie i Skandinavien där behovet av snöbekämpningsutrustning som snöfräsar, snöslungor, plogar, sand- och saltspridare är stort. Bland annat hävdas att företaget nu har mer än 10 000 snöfräsar ute i drift.

Samtidigt betonar företagets vd Henrik Johansson att intresset ökar även i övriga Europa med Frankrike som den senaste lanseringsmarknaden. Men än längre har man kommit i Tyskland där man nu gjort en inbrytning på den till ytan största flygplatsen i Europa. Frankfurts flygplats beskrivs också som näst mest trafikerad i Europa med avseende på frakt och den tredje största räknat i resenärer.

Men företaget noterar ett ökat intresse även från andra tyska aktörer. Bland annat hävdar Henrik Johansson att företagets tyska representant även tecknat avtal med många kommuner som räknar med att företagets utrustning för snöbekämpning klarar att hantera även stora volymer snö om det skulle bli aktuellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376