23948sdkhjf

Sviktande Kinamarknad stoppar motorprojekt

Den sviktande kinesiska marknaden gör att Volvo och Deutz väljer att avbryta planerna på en gemensam tillverkning av motorer i Kina.
Redan i november förvarnade Deutz om att marknadssituationen i Kina gjorde att den nya motorsatsningen vilade på en mycket bräcklig grund. Förutsättningarna för att driva projektet vidare skulle därför ses över samtidigt som nödvändiga investeringar sköts på framtiden. Volvo och Deutz har nu efter moget övervägande beslutat att lägga ner projektet som initierades våren 2012. Företagen betonar dock att det kan göras utan att några större ekonomiska värden går förlorade.

Tilltron till Kina som fortsatt väsentlig marknad för entreprenadmaskiner på längre sikt är dock obruten, trots dagens konjunktursvacka.

Vi är helt klara över att vi fortsätter verksamheten i våra befintliga lokala tillverkningsenheter för att möta efterfrågan från Volvo och andra nyckelkunder. Men nu fokuserar vi på Deutz Dalian Engine, DDE. Säger Deutz styrelseordförande Helmut Leube.

DDE tillverkar dieselmotorer i storlekar från tre till åtta liter, huvudsakligen avsedda för den kinesiska hemmamarknaden. DDE är ett joint venture som bildades 2007 tillsammans med First Automotive Works, FAW, som är en av Kinas större fordonsproducenter och med långtgående samarbeten med bland annat Volkswagen och Toyota.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078