23948sdkhjf

Bygg in framtiden i nya vägar

Allt för ofta hamnar olika delar av infrastrukturen i någon form av motsatsställning när de i stället borde interagera och fungera som en enhet. Det var ett av budskapen på Stora Infradagen där det också betonades att vi redan nu måste bygga in framtidens teknik i aktuella projekt.
Den svenska industrin behöver en infrastruktur av toppklass för att kunna konkurrera fullt ut. Men det är viktigt att förstå att hela systemet behövs, från järnvägar och vägar till hamnar och flygplatser. Det måste hänga ihop, sade Åke Svensson, vd för branschorganisationen Teknikföretagen.

– Vi måste också våga tänka ett steg längre fram när det gäller teknik. Om vi tittar på vägar så handlar det då inte bara om bättre vägar, utan också om att bygga smarta vägar. Det kan vara vägar som exempelvis gör det möjligt att köra eldrivna fordon som laddas kontinuerligt via slingor i vägen och inte behöver laddstolpar. Vi måste tänka långsiktigt och ta höjd för det redan nu, även om tekniken inte finns färdig, sade Åke Svensson.

Han pekade också på fördelarna med de stora kommande infrastrukturprojekten och efterlyste nya grepp inför den fortsatta utbyggnaden.

– Naturligtvis är det utmanande, men jag ser stora möjligheter, vi har många företag i Norden som ligger långt framme rent tekniskt, med många spännande lösningar. Dessutom är vi bra på att samarbeta och jag ser inga hinder för att vi tillsammans kan ta ledningen när det gäller att utveckla de system som behövs för framtiden. Det känns bra att man nu öppnar upp för alternativa lösningar som OPS.

På den här punkten visade infrastrukturminister Anna Johansson att även Socialdemokraterna faktiskt lärt sin hemläxa sedan den förkättrade pumplagen infördes år 2006. Tvånget att erbjuda ett alternativt bränsle blev dels ett stort nedläggningshot mot bensinstationer i glesbygd samtidigt som det egentligen bara fanns ett alternativ tillgängligt – etanol. Resultatet blev att resurser som borde ha använts till forskning och utveckling av andra bränslen styrdes över mot etanol, något som fördröjt utvecklingen av mer miljöanpassade drivmedel avsevärt.

Anna Johansson tog själv upp misslyckandet med pumplagen och konstaterade att det vill till att man gör rätt satsning när man bygger för framtiden.

– Ja, vi kan inte bygga in fel teknik, sade infrastrukturministern.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078