23948sdkhjf

Tiltrotatorer för midigrävare

I december inleddes serieproduktionen av Engcons tiltrotator EC214. Nykomlingen är tänkt för grävmaskiner i storlekar från nio till fjorton ton och kommer inledningsvis att släppas i Norden. Vid halvårsskiftet ska den vara tillgänglig även på övriga marknader.
EC214 är den femte modellen i Generation 2 som därmed ska täcka hela bredden av grävmaskiner från 3,5 ton till 26 ton. Nykomlingen kan tiltas så mycket som 45 grader och beskrivs genom sin storlek som väl lämpad även för grävlastare.

Placeringen av maskinstyrningens sensor, integrerade smörjkanaler, som alla är framdragna till en och samma smörjpunkt, samt möjligheten att justera brytglapp utan att tiltrotatorn behöver tas isär underlättar service och underhåll.

Tiltcylindrarna är förberedda för lasthållningsventiler (standard på styrsystem 9), vilket är ett krav för att få köra med kombinationen tiltrotator och pallgafflar.

En nyutvecklad svivel i kombination med NG10-ventilen gör det möjligt att leverera flöden på upp till 100 liter i minuten. Därmed kan högflödeskrävande redskap drivas på extrauttagen. Dessutom är den nya sviveln anpassad för en elektrisk ”kanal” eftersom redskapsfästet Q-Safe på sikt ska bli standard.

Den förstärkta stommen utlovas ge både högre brytkraft och högre vridmoment samtidigt som nyframtagna ventiler ska bidra till sänkt bränsleförbrukning.

Dessutom är hydraulmotorn flyttad till vänster sida där den är väl skyddad och synlig för föraren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078