23948sdkhjf

Namnbyte i Vindeln

Efter en starkt expansiv period med personalförstärkningar, förändrad ägarstruktur och ökat internationellt fokus byter nu Vindelnbaserade Indexator Rototilt Systems namn. Sedan 1 mars är det produktnamnet Rototilt som gäller, även för företaget.Företaget befinner sig

just nu i en mycket expansiv fas där allt mer intresse riktas mot internationella marknader. Sedan tidigare finns dotterbolag i Nordamerika och Tyskland samt en filial i Finland. I höstas startades ett dotterbolag i Norge samtidigt som företaget gick in i Frankrike och Storbritannien.

– Vi ser en enorm potential i bland annat Nordamerika, England, Frankrike och Tyskland, där tiltrotatorer ännu inte används i samma utsträckning som här hemma, men där vi ser att utvecklingen nu kommer att ta fart, säger företagets vd Anders Jonsson.

Den internationella marknaden är inte homogen. Det finns stora olikheter i behoven från land till land och från entreprenör till entreprenör. I framtiden kommer därför alla stora tillverkare att behöva erbjuda tiltrotatorlösningar som möjliggör en stor personlig anpassning vad gäller teknik och tillval, säger Anders Jonsson.

Skillnaden mellan Norden och övriga världen är enorm. Anders Jonsson konstaterar att mer än 90 procent av alla grävmaskiner upp till 30 ton på den nordiska hemmamarknaden är utrustade med tiltrotatorer. Det innebär att produktens stora tillväxtmöjligheter finns på andra marknader.

Att därför förenkla marknadsföringen genom att ge det tillverkande företaget samma namn som produkten känns helt logiskt.

Namnbytet är också en naturlig fortsättning på de ägarförändringar i Indexatorbolagen som genomfördes den första oktober 2014. Anders Jonsson har koncentrerat sitt ägande och engagemang till Rototilt medan ”systerbolaget” Indexator Rotator Systems ägs av Hans och Pia Jonsson tillsammans med Åke Karlsson.

Anders Jonsson tydliggör också att huvudkontoret och all produktutveckling även i fortsättningen kommer att finnas kvar i Vindeln och att det inte finns några planer på att vare sig flytta eller sälja verksamheten även om det funnits chanser.

– Det är ingen hemlighet att vi varit uppvaktade av internationella bolag som vill göra Rototilt till en del av deras produktportfölj. Men även om det alltid är smickrande att få propåer, är det viktigare för mig att vi får fortsätta att växa på hemmaplan, säger Anders Jonsson.

I stället har en rad nyrekryteringar gjorts på strategiska poster inom bland annat IT och ekonomi för att kunna hantera en förväntad fortsatt expansion.

En nyckelfunktion får den nye IT-chefen Lars Lindberg – tidigare Umeå Energi – som kommer att arbeta med strategiska IT-frågor kopplade till verksamhetsutvecklingen. Det gäller såväl frågor rörande processer och arbetssätt inom tillverkningsindustrin generellt, som operativa och långsiktiga IT-frågor för företaget. Till hjälp får han bland annat systemstödsutvecklaren Mats Sjöström, tidigare UDK.

Fotnot: Minns ni hur Indexator startade en gång i världen? Läs gärna om visionären från Vindeln - Allan Jonsson, mannen bakom både Indexator, Cranab och Slagkraft (klicka på länken).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063