23948sdkhjf

Drivex återvänder till byn

Drivex – som varit en del av Mählerkoncernen sedan 2007 – återvänder till sina rötter i april i och med att Drivex Mekaniska AB i Edsbyn köper tillbaka hela produktprogrammet med alla rättigheter.
Denna förändring kommer att gagna båda varumärkena – Engcon och Drivex – eftersom vart och ett av bolagen kan fokusera än mer på sitt eget varumärke och kärnverksamhet. Det blir mera plats för själ och hjärta i respektive varumärke vilket är en förutsättning för produkternas utveckling, säger Stig Engström, Engcongruppens grundare och huvudägare.

Stig Engström släpper dock inte greppet om Drivex helt. Engcon kommer även i fortsättningen att vara delägare i Drivex Mekaniska, vilket ger förutsättningar för ett fortsatt samarbete mellan Engcon, Mählers och Drivex Mekaniska när det gäller marknadsföring, produktutveckling och inköp.

Delar av Engcongruppens säljpersonal följer med till Drivex Mekaniska, vilket innebär att kunderna till stor del möter samma personal som tidigare. Samtidigt flyttas basen för försäljning och tillverkning till Edsbyn.

– Vårt mål är att vi ska öka försäljningen av Drivexprodukter och täcka ett minst lika stort försäljningsområde som Engcon gjort, säger Tomas Gunnarsson, delägare i Drivex Mekaniska.

Under åren i Engcongruppen har Drivex produktprogram både uppgraderats och breddats samtidigt som produkterna renodlats inom koncernen. Medan Mählers i första hand stått för lastbilsburen utrustning har Drivex styrts mot produkter för hjullastare och traktorer. Nyligen lanserades exempelvis ett ”traktorpaket” bestående av vik/diagonalplog fram, sidoplog, hyvelblad och sandspridare där allt styrs via en och samma kontrollenhet inne i hytten.

I samband med ägarskiftet blir nu även Mählers snölastare för hjullastare och traktor, som har sitt ursprung i Arbrå, en blå Drivexprodukt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078