23948sdkhjf

Volvomotorer i amerikanska grävare

Volvo Penta blir exklusiv leverantör av Tier 4 Final-anpassade dieselmotorer till Ohio-baserade Gradalls grävmaskiner i XL-serien.
Volvo Pentas motorer är idealiska för oss eftersom de är robusta nog att driva grävmaskiner som arbetar i svår terräng under tuffa förhållanden, säger Mike Popovic, vice vd för försäljning och marknadsföring för grävmaskiner på Gradall.

– Förutom vår stålleverantör, är vår motorleverantör vår mest avgörande leverantör. Vi behövde en leverantör som vi skulle vara bekväma att arbeta med och som kunde hjälpa oss att övervinna våra utmaningar, genom att arbeta med oss som ett team. Vi fann den partnern i Volvo Penta - deras filosofi och sätt att arbeta är mycket lik vår egen. De är snabba att fatta beslut för vår räkning, och det har varit uppfriskande att arbeta med dem.

Shawn Sweet, vice vd för Volvo Penta Industrial Sales, konstaterar att företagets tekniska lösningar visat sig passa bra till Gradalls maskinprogram och att han räknar med ett fortsatt samarbete.

Vår avsikt är att arbeta nära Gradall, som vi gör med alla våra OEM, och ge dem de produkter, service och kunskap som de behöver, säger Shawn Sweet.

Den aktuella maskinserien utgörs av kompakta, lågbyggda grävmaskiner med teleskoperande bom. Modellerna är i mångt och mycket modulbaserade med bortåt 70 procent av alla komponenter gemensamma, vilket inte minst underlättar hanteringen av reservdelar. Inför lanseringen, under årets andra kvartal, har maskinerna uppgraderats på ett flertal punkter. Bland annat med ett nytt robust elsystem, säkrare hytt och enklare service.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078