23948sdkhjf

Havator renodlar och växer

Havator har sålt sin skyliftverksamhet till Nostolava-auto Jalo & Jalo som ett led i en renodling av verksamheten. Företaget har också förvärvat hela aktiestocken i Tomas Andersson Mobilkranar i Norrköping.
Havator vill fokusera på sina kärnverksamheter – krantjänster, specialtransporter, tunga transporter och heltäckande projekttjänster, säger företagets vd Jussi Yli-Niemi.

Nostolava-auto Jalo & Jalo är ett familjeföretag baserat i Åbo som är specialiserat på skyliftar och bomliftar och har mer än 40 års erfarenhet av att tillhandahålla lyfttjänster.

– Det här är ett viktigt förvärv för oss, eftersom vi vill stärka vår position i Helsingforsregionen och utöka vår verksamhet i Sverige. Genom den här affären breddar vi vårt tjänsteutbud till en mångsidig flotta som når ända upp till 103 meter, säger köparens vd Kari Jalo.

Som en del av förvärvet har de båda parterna också tecknat ett samarbetsavtal som innebär att båda företagen kommer att tillhandahålla även det andra företaget tjänster.

Tomas Andersson Mobilkranar omsätter runt 13 miljoner kronor och erbjuder mobilkranstjänster med elva medarbetare som följer med till den nya ägaren. I maskinparken finns sju kranar i storlekar från 30 till 130 ton.

Enligt Havators ledning utgör köpet ett betydande steg för att förstärka koncernens fäste och konkurrenskraft i mellersta och södra Sverige och är ett led inom företagets strategiska utveckling i Sverige.

– Målet är ett starkt och väl fungerande nätverk av depåer inom Sverige. Med en större bas i mellersta och södra Sverige ökar möjligheten till god tillgänglighet, ökad säkerhet, effektivare kundlösningar och ökad kundservice, säger Jussi Yli-Niemi.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096