23948sdkhjf

Lena Erixon ny generaldirektör

Lena Erixon, som tidigare innehaft flera höga poster på både Vägverket och Trafikverket, har utsetts till ny generaldirektör för Trafikverket.

Trafikverkets förre generaldirektör Gunnar Malm lämnade sin post den sista februari, den första september tillträder Lena Erixon som ny generaldirektör.


Lena Erixon har under många år haft höga chefspositioner på dåvarande Vägverket, inte minst efterträdde hon 2009 Ingemar Skogö, och blev Vägverkets sista ställföreträdande generaldirektör.


Hon blev sedan chef för Trafikverkets verksamhetsområde samhälle och 2012 utsågs hon till generaldirektör för Försvarets Materielverk.


Nu återvänder Lena Erixon alltså till Trafikverket.


– Jag är väldigt glad att regeringen utsett Lena Erixon till generaldirektör för Trafikverket. Hon har en lång erfarenhet som myndighetschef och är särskilt van vid att leda expertmyndigheter. Lena Erixon är en person med stor drivkraft och har ett genuint intresse för infrastrukturfrågor. Hon har arbetat på hög nivå inom både Vägverket och Trafikverket, och är nu generaldirektör på FMV. Hon har med andra ord stor erfarenhet av hur en myndighet ska skötas. Jag är övertygad om att Lena Erixon är rätt person att leda verket i arbetet mot en mer effektiv organisation där all kompetens tas tillvara på bästa sätt, säger Anna Johansson, i ett pressmeddelande.


Ulrika Andersson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11