23948sdkhjf

Städning i staden

100 000 ton massor ska grävas bort och flera gamla industribyggnader ska rivas i Norra Djurgårdsstaden.

Norra Djurgårdsstaden växer så sakteliga fram, området är vidsträckt - från Husarviken i norr, över hamnområdet till Loudden i söder. Byggarna tar allt mer av området i besittning – man planerar för totalt 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.


Inför denna stadsutveckling krävs en del sanering, till exempel ska det så kallade Brofästet städas upp.


Brofästet hyste tidigare ett kol- och koksupplag men nu ska föroreningarna grävas bort – ett uppdrag som innebär schakt och borttransport av närmare 100 000 ton massor.


– Föroreningarna som förekommer är en varierande omfattning av bland annat petroleumkolväten, PAH och tungmetaller, säger Marcus Selander, projektchef på Svevia, i ett pressmeddelande.


– När det ska exploateras och byggas nya områden är det alltid mycket arbete som ska utföras innan det börjar ta form. Svevia utför ofta uppdrag på den här typen av områden, det kan vara mark som behöver saneras eller förstärkas, ledningar ska grävas ner, vägar behöver byggas och grönområden anläggas.


I Svevias uppdrag – som är värt cirka 40 miljoner kronor – ingår också att riva och forsla bort betongkonstruktioner från gamla industribyggnader.


Arbetet är påbörjat och det hela ska vara klart sommaren 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078