23948sdkhjf

Europeisk väghyvelpremiär

När Case nu för första gången lanserar en väghyvel utvecklad för Europa finns ändå gedigen lokal erfarenhet av produkttypen. En tidsresa i företagets historia de senaste dryga 30 åren visar att etablerade tillverkare som Frisch, Faun och O&K inkorporerats under resans gång.
Man kan säga att basen till de nya väghyvlarna lades under O&K-tiden. Generellt har vi placerat hytten långt bak, över tandemaxlarna. Det underlättar för föraren som därmed kan titta rakt fram under större delen av arbetstiden. Ytterligare en fördel är att den extra vikten över axlarna förbättrar dragkraften mot underlaget, säger Case produktchef Massimiliano Sala.

Inledningsvis har Case tagit fram två basmodeller med arbetsvikt på 13 och 16 ton. Båda modellerna kan fås i versioner med drivning på fyra eller sex hjul.

Motorerna är hämtade från FPT Industrial, som precis som Case hör hemma i CNH-koncernen. Företaget har valt att satsa på SCR-teknik (selektiv katalytisk reduktion), vilket bland annat innebär att man klarar kraven enligt steg IV utan behov av dieselpartikelfilter. En fördel är , enligt tillverkaren, låga underhållskostnader, en annan att kraven på kylning minskar. I och med det kan kylpaketens storlek hållas nere samtidigt som avsaknaden av dieselpartikelfilter bidrar till att skapa en förhållandevis smäcker design. Enklare underhåll och bättre sikt utlovas.

Transmissionen med momentomvandlare och automatläge ska säkra mjuka växlingar och anpassa fart och kraft till varje aktuell arbetsuppgift.

Styrspakarna är kopplade direkt till huvudventilen, vilket utlovas ge kortare och mer distinkta spakrörelser, samtidigt som exempelvis hyvelbladet utlovas svara betydligt snabbare.

De båda allhjulsdrivna modellerna är försedda med en krypfunktion som bland annat medger högt varvtal även när hastigheten är låg. En stor fördel är att föraren får betydligt bättre kontroll vid precisionsarbeten.

Väl samlade och lättillgängliga servicepunkter underlättar underhållsarbete liksom den inkapslade svängkransen som i praktiken ska vara underhållsfri.

Om så önskas kan maskinen i fabrik förberedas för de vanligaste bladkontrollsystemen som helt enkelt kopplas in med plug and play-teknik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078