23948sdkhjf

Ett steg närmare tvärförbindelsen

Nu påbörjas arbetet med vägplanen för Tvärförbindelse Södertörn – två mil ny väg som ska bli en del av ringleden runt Stockholm.


Norrortsleden är redan byggd och skopan sätts snart i backen för Förbifart Stockholm. Nu rasslar förberedelserna igång även för en annan del av den tänkta ringleden runt Stockholm, Tyréns låter meddela att de fått Trafikverkets uppdrag att ta fram en vägplan för Tvärförbindelse Södertörn.


Projektet finns med i den nationella planen för transportsystemet 2014–2025 och går ut på att bygga en 20 kilometer lång ny väg som ska ersätta väg 259 från Haninge vid Jordbro till E4/E20 vid Vårby.


Tyréns lyfter fram korsningen med Huddingevägen och anslutningen till E4 som utmaningar att lösa. I uppdraget ingår också att planera för ett nytt cykel- och gångstråk och utrymme för framtida stombussar.


– Uppdraget för vägplanen sträcker sig fram till 2018. Vi har option på att sätta ihop förfrågningsunderlag till entreprenad, vilket innebär att uppdraget kan blir längre för Tyréns om Trafikverket väljer att lösa ut den, säger Camilla Engel, avdelningschef Gata och Väg region Öst och anbudsansvarig, i ett pressmeddelande.


Tyréns order är värd cirka 200 miljoner kronor och företaget uppger att de kommer att samarbeta med sina underkonsulter Iterio, Ahlqvist&Almqvist, Hellenius och Kelprojektas.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08