23948sdkhjf

Säkrare redskapsbyten

Säkerhet har varit i ropet ett bra tag och nu kommer även Oil Quick med ett eget säkerhetssystem: OQ Lock Support. – Det ska vara låst både i maskinfästet och under tilten, säger Johan Lindqvist.

Att byta redskap flera gånger om dagen är vardagsmat för moderna grävmaskinsförare. Redskapsbyte är dock alltid ett riskmoment, och allt fler tillverkare tar fram egna säkerhetssystem - så även Oil Quick, som visade upp sitt Oil Quick med Secure Lock på årets Maskinexpo.



– Vi utvecklade systemet för våra schweiziska kunder – där kommer ett lagkrav vid årskiftet. Nu lanserar vi det fullt ut nu för alla våra kunder, inte minst i Sverige, säger Johan Lindqvist, försäljningschef på Oil Quick.


Systemet är uppbyggt med sensorer, när föraren vill byta redskap måste han eller hon aktivt dubbeltrycka på en knapp, när redskapet sedan släpper börjar en varningssignal ljuda.


– Den piper hela tiden det är ”farligt läge” säger Johan Lindqvist.


Systemet ska hjälpa föraren, som ska kunna vara riktigt säker på att redskapet sitter fast på rätt sätt.


– Det ska vara låst både i maskinfästet och under tilten, annars fortsätter det pipa, säger Johan Lindqvist.


Systemet har elektronisk låsavkänning och all manövrering och information finns på kontrollpanelen i hytten.


Företaget hade en hel del andra nyheter på mässan också. Man ville till exempel visa att samarbetet med Rototilt, som har flera år på nacken vid det här laget, nu lett till att man kan erbjuda även de senaste Rototiltmodellerna i Oilquicktappning: R-line med R4, R6 och R8.


– Det är deras Rototilt med vårt snabbfäste, säger Johan Lindqvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062