23948sdkhjf

Samla kraften i rätt låda

Behåll kraften där den hör hemma, manar Maskin Mekano. Genom att placera sikten  på en ram som är avvibrerad mot chassit ska produktionen öka och slitaget minska.



Maskin Mekano hade ingen ny maskin att visa på Maskinexpo, den lanserades faktiskt redan i fjol. Hanna Smedenman, marknadsföringsansvarig på Maskin Mekano, lyfter ändå fram SV 1202, (en siktstation på lastväxlarram), som den största nyheten.


– Vi har satt på ett helt nytt koncept – Vibroblock gör att sikten blir helt avvibrerad mot chassit, inga vibrationer går ut i maskinen och man kan därför behålla kraften i siktlådan.


Vibroblock innebär att sikten placeras på en ram som är avvibrerad mot det övriga chassit. Man ska därmed kunna gå på materialet rätt hårt utan att förlora stora delar av energin.


– Vår sikt har ett ganska kraftigt slag, det är bra men den ska helst behållas i lådan, säger Hanna Smedenman.


Behåller man kraften där den ska vara blir produktionen större, slitaget ska också bli mindre – Hanna Smedenman konstaterar att krossar och sorteringsverk normalt slits rätt mycket.


– Vibroblock gör också att den går väldigt tyst.


Det nya konceptet ska också minska behovet av kalibrering, till exempel om det fryser på material i siktlådan eller om man växlar såll.


Vibroblock är en helt egen uppfinning som lanseras i år. Enligt Hanna Smedenman kommer den på fler maskiner framöver.


– Det enda undantaget är mindre maskiner, för återvinning eller matjord till exempel. Det är främst större maskiner, till exempel i täkter, som behöver Vibroblock.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078