23948sdkhjf

Bättre data med snurr

Scanlasers grävsystem kan numera användas med både Rototilt och Engcons produkter.  –  Effektiviteten ökar och bränsleförbrukningen minskar när man kan mäta med skopan även när den är roterad och tiltad.

I slutet av förra året lanserade Scanlaser nyheten att deras grävsystem integrerats med Rototilts rotationssensor, under Maskinexpo avslöjade man att systemet nu fungerar även med Engcons produkter.


– Poängen är att man nu kan mäta med skopans hörn eller mitt oavsett vilket läge den har, det är en efterfrågad funktion och det är kul att vi lyckats lösa det, säger Mattias Nilsson, key account manager på Scanlaser.


– Effektiviteten ökar och bränsleförbrukningen minskar när man kan mäta och kontrollera höjder i roterade och tiltade lägen även under svåra, trånga förhållanden, säger Jonas Lindbäck, teknisk chef på Scanlaser.


– Framförallt blir det ett enklare handhavande.


Scanlaser lanserade också ett dubbel-GPS-system för väghyvlar.


System som stödjer dubbel-GPS lanserades för bandschaktare i fjol, men nu är det alltså väghyvlarnas tur.


– Fördelen är att man får stabilare snabbare höjdjusteringar, det blir ett jämnare och bättre resultat med bättre precision, ökad effektivitet och mindre bränsleförbrukning, säger Jonas Lindbäck.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078