23948sdkhjf

Fullfjädrad förarkomfort

Ljungby Maskin satsar allt mer på förarkomfort -  inte en dag för tidigt enligt Rune Andersson. – I slutet av 1800-talet skjutsade man liken i fjädrande vagnar men ingen har satt fjädring i en hjullastare. Nu har vi det!




Börje Fridlund på Bröderna Fridlunds åkeri AB i Ydre är en av Ljungby Maskins trognaste kunder. För över 30 år sedan var det Börje som köpte den allra första Ljungbyhjullastaren, han var även köpare av exemplar nummer tre och nummer 100, och när Ljungby ställde ut på Maskinexpo hittade vi honom i montern, sneglande på nya maskiner.


– Totalt har han nog köpt över 20 Ljungbymaskiner, ler Rune Andersson.


Fabrikör Andersson hade fullt upp med med alla mässbesökare, genom att vara lite burdus får Leveranstidningen Entreprenad fatt i honom mitt i språnget och i andanom konstaterar han förvånat att han – sina drygt 30 år som maskinbyggare till trots – först nyligen fått upp ögonen för hur viktig förarens bekvämlighet är.


– Ja, vad tänkte jag på egentligen, utbrister han medan han svingar sig upp i hytten för att demonstrera företagets nya hyttfjädring.


För när tanken väl slagit rot blomstrade den ordentligt, Rune Andersson har strösslat sina senaste hjullastarmodeller med både det ena och det andra som ska göra förarens vardag enklare.


– I slutet av 1800-talet skjutsade man liken i fjädrande vagnar – men ingen har satt fjädring i en hjullastare. Nu har vi det!


– Alla bussar har dörrar som öppnas och stängs med en knapp – men inte hjullastare. Nu har vi det!


Börje Fridlund konstaterar att han ännu inte fått någon fjädrad modell med automatisk dörröppning - trots att han köpt så många hjullastare.


– Du hann sälja en till mig precis innan du började med det där, säger han med adress Rune Anderssson.


– Oj då, bäst du köper en till!


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094