23948sdkhjf

Steelwrist hörnsten i ny industrigrupp

Latour-Gruppen AB har förvärvat 18 procent av aktierna i Steelwrists moderbolag genom en riktad nyemission. Avsikten är att bygga en industrigrupp inom området för snabbfästen, tiltrotatorer, elektronik och redskap för främst grävmaskiner.
Latours långsiktiga investeringsperspektiv betyder mycket för koncernens fortsatta utveckling och vi kan nu mer aktivt börja titta på ännu snabbare expansionsalternativ både geografiskt och produktmässigt. Målet är att vidareutveckla den position vi redan har på vår hemmamarknad även internationellt, säger Steelwrists vd Stefan Stockhaus.

För Latour handlar det mycket om en stark tilltro till tiltrotatorns möjligheter att ta marknadsandelar internationellt.

I dag har mer än 90 procent av alla nya grävmaskiner som säljs i Sverige en tiltrotator, men penetrationen är mindre än fem procent i stora, men närliggande, marknader som Tyskland, Frankrike och Storbritannien. Vi ser därför med stor tillförsikt på tillväxtpotentialen i Steelwrist och kommer att arbeta aktivt tillsammans med övriga ägare för att stärka bolagets position som den snabbast växande tillverkaren av tiltrotatorer i världen, säger Björn Lenander, vd för Latour Industries AB och ny styrelseledamot i Steelwrists moderbolag.

Latour har klargjort att Steelwrist ska utgöra hörnstenen i en industrigrupp som sätts samman för att kunna leverera utrustning och redskap till främst grävande maskiner där tiltrotatorn är en bärande del av totalkonceptet. I det sammanhanget är även strategin att växa internationellt av stor betydelse. Redan nu aviseras att uppbyggnaden av industrigruppen kommer att ske med hjälp av fler förvärv. Det handlar då inte bara om tillverkare av utrustning och redskap utan kan även röra sig om återförsäljare och distributörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063