23948sdkhjf

Montabert blir amerikanskt

Amerikanska Joy Global breddar sitt utbud av maskiner och utrustning för gruvindustrin genom att förvärva Montabert. För säljaren Doosan Infracore, handlar det i stället om att renodla verksamheten.
I ett officiellt uttalande betonar Doosan Infracore att försäljningen görs som en del i en medveten strategi att avyttra de europeiska rörelser som bedöms ligga utanför kärnverksamheten. Försäljningen inbringar motsvarande en miljard kronor, pengar som i stället ska användas för att stärka just kärnverksamheten.

Montabert, baserat i Saint-Priest nära Lyon, tillverkar bland annat hydraulhammare och borrutrustning för såväl gruvindustrin som traditionella anläggningsföretag.

Montaberts produkter för borrning och bergbrytning kompletterar vårt utbud riktat till den växande marknad som arbetar i hårt berg. Vi ser nu fram mot att bryta ny mark inom och utanför gruvindustrin, säger Ted Doheny, vd för Joy Global.

Joy Global är listat på New York-börsen och sysselsätter runt 14 000 personer spridda över 20 länder. Målsättningen är global närvaro och, enligt företaget finns i dag 153 etableringar runt om i världen.

Även för Montabert handlar det om att göra avtryck över hela planeten. Runt 85 procent av omsättningen exporteras till i storleksordningen 110 länder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079