23948sdkhjf

Benders växer med stomsystem

1 oktober tar Benderskoncernen över det Strängnäsbaserade företaget Skanska Stomsystem, som tillverkar prefabricerade byggnadsstommar.


Övertagandet är ett led i vår ambition att bli en helhetsleverantör av produkter och tjänster för bygg- och anläggningssektorn. Vi ser fram mot tillskottet av ett nytt affärsområde, säger Ove Bender, vd för Benders Sverige AB.

I och med förvärvet hoppas Benders kunna komma in tidigare i byggprocessen och därigenom kunna medverka till mer kostnadseffektiva lösningar och ett mer ekonomiskt byggande.

– Förvärvet innebär också att vi stärker Benders närvaro i Stockholmsregionen ytterligare, både norr och söder om Mälaren, säger Ove Bender.

Basen för Benders verksamhet är sedan starten 1960 tillverkning av utomhusprodukter i betong, exempelvis tak, marksten, murar och infrastruktursystem. Efter hand har sortimentet utökats med bland annat natursten och isolering.

Förvärvet av Skanska Stomsystem breddar sortimentet ytterligare med prefabricerade stomlösningar, från gråväggar till slipade, infärgade och matrisgjutna fasader avsedda för bland annat bostäder, kommersiella byggnader, parkeringshus och hallar.

Benders har sitt huvudkontor i Edsvära i Vara kommun och dotterbolag i sex länder. Omsättningen anges till ungefär 1,5 miljarder kronor med cirka 500 anställda.

Skanska Stomsystem omsätter runt 500 miljoner kronor med 250 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078