23948sdkhjf

Nyöppnat tyskt logistikcentrum

– Nu får våra kunder reservdelarna ännu snabbare, lovar Martin Barth, vd för Liebherr Logistics, i och med att verksamheten i den gigantiska reservdelscentralen i Oberopfingen inletts.


I takt med att utbudet av jordförflyttningsmaskiner blivit allt större i Liebherrs produktsortiment har det också blivit svårare att samla alla reservdelar på ett och samma ställe. Med reservdelar och verksamheter spridda på ett flertal ställen blev det svårt att uppnå den önskade effektiviteten.

Sommaren 2013 inleddes därför byggandet av ett helt nytt, gigantiskt logistikcentrum i sydtyska Oberopfingen, inte långt från huvudfabriken i Kirchdorf an der Iller och i nära anslutning till motorvägen A7 och ett flertal andra av företagets fabriker i Frankrike, Österrike och Schweiz.

Inledningsvis ska den 47 000 kvadratmeter stora anläggningen hantera ungefär 100 000 unika artikelnummer. En stor del av de enskilda artiklarna placeras i ett helautomatiskt, 36 meter högt höglager. Även i övrigt sker en stor del av förflyttningarna automatiskt. Avancerad dataövervakning, brandskydd och automatiska underhållsåtgärder under drift ska minimera störningar i verksamheten.

Området är väl tilltaget och det finns gott om utrymme för en förväntad expansion. Tanken är att anläggningen inom bara några år ska ha växt till ungefär 360 000 kvadratmeter och att den efter hand också ska ta över reservdelshanteringen från andra divisioner i koncernen.

I Leveranstidningen Entreprenad 21.14 finns ett utförligt reportage om det nya logistikcentrumet
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062