23948sdkhjf

Lyckad nätauktion för militära maskiner

Det blev en lyckad Europapremiär med mer än 40 000 registrerade budgivare från 115 länder när Iron Planet arrangerade en nätauktion 29 juli med bygg- och entreprenadmaskiner, lastbilar och annan utrustning som använts av amerikanska militärstyrkor i Tyskland.
Iron Planet har samarbetat med United States Defence Logistics Agency (DLA) sedan november förra året. Tidigare har det främst handlat om den amerikanska marknaden som tagit väl till vara möjligheten att köpa militär utrustning.

Enligt Iron Planet lockade exempelvis decemberauktionen förra året ungefär 111 000 registrerade budlämnare. Störst intresse knöts då till tidiga exemplar av den militära fyrhjulsdrivna terrängbilen High Mobility Multipurposed Wheeled Vehicle, så kallade Humvees. Vid den senaste auktionen i april lämnades sammanlagt 8 000 bud fördelade på 351 utrop, enligt företaget.

Även om deltagarna var betydligt färre vid den första europeiska auktionen betraktas arrangemanget som en succé av arrangörerna. Bland annat konstateras att kundbasen breddats betydligt då mer än hälften av de registrerade budgivarna var nya för Iron Planet. Även budgivningen med ett genomsnitt på 23 bud per såld maskin betraktas som lyckad. Bland köparna fanns förstås bygg- och anläggningsföretag, men även samlare av militär utrustning.

Efterfrågan överträffade våra förväntningar. Vi ser fram mot att erbjuda än mer utrustning från offentliga aktörer i framtiden, säger Jeff Holmes, som ansvarar för Iron Planets samarbete med den offentliga sektorn.

En anledning till det stora intresset är, enligt Jeff Holmes, att militära maskiner och utrustning är extremt väl underhållna.

– Det gör köparna övertygade om att de köper kvalitetsprodukter. Ofta är det dessutom maskiner som inte använts så mycket. Till det kommer att de inspektioner som görs för vår räkning garanterar att utrustningen håller den standard som anges i dokumentationen, säger Jeff Holmes.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.219