23948sdkhjf

Sennebogen storsatsar på produktion

Genom att bygga ut produktions- och lagerlokaler i Straubing vid Donau räknar Sennebogen med att bland annat utöka och säkerställa produktionskapaciteten av större maskiner.
Så sent som 2008 öppnade familjeägda Sennebogen en fabrik i hamnen i Straubing. Anläggningen används huvudsakligen för tillverkning av de riktigt stora maskinerna med arbetsvikt upp mot 300 ton. Här förbereds också fortsatt sjötransport av maskinerna ut över hela världen.

För att möta en förväntad ökad efterfrågan genomförs nu en utbyggnad i två steg där etapp ett nyss påbörjats. Inledningsvis anläggs en större, belagd yta för tester och ljudmätningar strax söder om den befintliga anläggningen. Samtidigt utökas själva området för att underlätta lastning och lossning av maskiner och komponenter. Därutöver byggs också en stor lagerlokal.

I den andra etappen kommer en ny montagehall och målarverkstad att byggas med start i mitten av 2016. Inom den nya byggnadens 6 700 kvadratmeter inryms också utrymmen för bland annat kvalitetskontroll och inte minst kundanpassning. Trenden är nämligen helt klar, enligt företagsledningen. Kunderna efterlyser maskiner som är allt större samtidigt som det blir allt viktigare att anpassa produkterna efter slutanvändarens behov och önskemål.

– Vi investerar för att förstärka vår konkurrenskraft. Fabriksutbyggnaden förbättrar logistiken, ökar pålitligheten och ger en bättre arbetsmiljö, hävdar företagets vd Erich Sennebogen.

Även de gamla produktionslokalerna kommer att anpassas för att bland annat förbättra arbetsmiljön, men samtidigt handlar det minst lika mycket om att öka flexibiliteten vid tillverkningen och om att korta ledtiderna.

Givetvis kommer lyften på det nya området primärt att göras av en av företagets egentillverkade maskiner, en bandgående 180 tons 5500 ur Starlifter-serien. Med en räckvidd på drygt 30 meter och en transportlängd på 170 meter innebär det att kranen täcker en yta på lite drygt 10 000 kvadratmeter. En tanke är att använda ett portalkransutförande, vilket underlättar och snabbar på lastningsprocessen i och med att lastbilarna kan passera rakt under kranen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158