23948sdkhjf

Fortsatt kärvt för Abelco

Med ett negativt rörelseresultat på 3,5 miljoner kronor under årets nio första månader ser det fortsatt dystert ut för Abelco. – Vår maskinförsäljning ger oss i dag i stort sett bara kostnader och det till en kraftigt minskande marknadsandel, säger vd Mikael Andersson.
Nettoomsättningen under årets första nio månader uppgick till 9,8 (12,6) miljoner kronor, varav 2,4 miljoner kronor under det tredje kvartalet. En väsentlig orsak till den minskade försäljningen är, enligt Mikael Andersson som nu än en gång återtagit vd-stolen, valutakurserna där han menar att det blivit mindre gynnsamt att handla med Kina medan däremot japanska tillverkare gynnats av fallande yen-kurs.

– Detta gör att vi i grunden ser över hela verksamheten och ifrågasätter varje del. Bolagets soliditet- och likviditetsläge är extremt ansträngt, varför varje sten lyfts och vi tittar över allt som går att sälja av eller avveckla med intäkter för att omforma verksamheten i grunden.

Perioden fram till och med september har i allt väsentligt präglats av kostnadsbesparingar i försök att vända den nedåtgående trenden. Det finns områden där jag kan se en utvecklingspotential och Abelco kanske får se det som nödvändigt att växla spår och våga fokusera på andra segment i verksamheten som inte prioriterats tidigare, säger Mikael Andersson.

Han konstaterar också i delårsrapporten att det inte går att bromsa sig ur en utförsbacke och att företaget därför redan inlett en satsning för att förbättra marknadskommunikationen.

– Ingen marknadsföring är lika med avveckling och Abelco har synts mycket lite de senaste åren, säger han bland annat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079