23948sdkhjf

Renare lastare med vässad förarmiljö

Upp till åtta procent lägre bränsleförbrukning, uppgraderad förarkomfort, bra sikt och hög säkerhet utlovas med det senaste tillskottet till Komatsus utbud av kompakta hjullastare – WA80M-7.
Riktade uppgraderingar av förarmiljö och säkerhet leder tillsammans med en renare motor och lägre bränsleförbrukning till sänkta driftkostnader för kunderna, lovar Sebastian Zienau, produktchef på Komatsu Europe.

Kraften hämtas från en av Komatsus egna steg IIIb-motorer som ger 52 kilowatt (70 hästkrafter). Dessutom utlovas ett högt vridmoment även vid låga varvtal, vilket inte minst bidrar till att hålla nere bränsleförbrukningen. En helautomatisk, hydrostatisk transmission skickar kraft till alla fyra hjulen, medan bränsletanken på 130 liter ska förlänga tiden mellan tankningarna.

Hytten är rymlig med ny, lättavläst färgskärm som ska ge ökad komfort och smidigare körning. Detsamma gäller för multifunktionsspaken med en framåt-neutral-back-omkopplare som gör förflyttningarna snabba och enkla. Hyttens två dörrar med stora glasytor och uppvärmd bakruta förbättrar runtomsikten. Ljudisolering, lättåtkomliga knappar och justerbara ventiler ger ytterligare kvaliteter till arbetsmiljön.

Maskinen kan också fås med bland annat fler stolsalternativ, radio och automatisk inch-funktion.

Tiltbar hytt förenklar underhåll och service. Den omgjorda motorhuven kan öppnas brett för en snabb daglig tillsyn som föenklas ytterligare tack vare ett nytt fack för batteri, huvudströmbrytare och säkringar.

Lucas Berghult, försäljnings- och marknadsdirektör för Hesselberg, som ansvarar för försäljning, service och underhåll av Komatsu i Sverige, beskriver maskinen som mycket mångsidig och väl lämpad för bland annat byggarbetsplatser, återvinningsanläggningar och jordbruk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063