23948sdkhjf

Tio år med Hard Hat

Hard Hat-huven fanns ursprungligen bara för kompressorer, men finns nu tillgänglig även för andra produkter i Atlas Copcos sortiment. Med tusentals sålda enheter har tioårsjubilaren på många marknader till stor del ersatt metallhuvarna.
Hard Hat-huven lanserades för tio år sedan för att skydda portabla luftkompressorer från väder, vind och slag. Till stor del handlade det om att bryta mönster och sätt att tänka. Framför allt bestod förnyelsen i användandet av polyeten i en produkt och på en marknad där metall var industristandard.

– Hard Hat handlar helt och hållet om kunden. Kunde vi göra något tuffare, mer estetiskt från en design-synpunkt, kunde vi förbättra prestandan och nå under den avgörande 750-kiloströskeln för smidig bogsering? Genom att lyssna på våra kunder och investera tid och forskning för att utveckla den nya huven ändrade vi marknadens åsikt och levererade något riktigt nyskapande, säger Fredrik Ålund, Business Line Manager för portabel energi på Atlas Copco Construction Tecnhique Scandinavia.

Tänkandet har även uppskattats utanför branschen. Bland annat har Hard Hat tilldelats designpriset Red Dot Award.

Den plast som används i huven tillverkas av FN-godkänt och återvinningsbart material. Inga reservdelar behövs, vilket bidrar till minskad miljöpåverkan. Plasten utlovas däremot vara resistent mot korrosion och sprickor samtidigt som den är lätt och anpassad till de tuffa kraven från bygg- och hyresmarknaderna.

Huven består av en enhet som enkelt kan sättas på plats eller tas bort från kompressorn eller generatorn, något som förenklar underhållet. Tillverkaren lovar dessutom att hög UV-stabilitet och plastens långsiktiga antioxidanter gör huven resistent mot både låga och höga temperaturer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078