23948sdkhjf

Cramo satsar på utbildning

Cramo förutspår ett ökat behov av utbildning, företaget satsar därför på egna lärare och kommer framgent att bedriva utbildningsverksamheten helt i egen regi.

Cramo har i flera år anordnat utbildning på de maskiner och den utrustning man hyr ut, bara under 2014 deltog över 8 000 personer i över 700 kurser och utbildningar och företaget förväntar sig att behovet kommer att öka ännu mer.


– Efterfrågan på alla våra utbildningar – inte minst de som är kopplade till personlig säkerhet på byggarbetsplatsen, som utbildningar inom fallskydd, ställningsbyggnad, säkra lyft och heta arbeten – ökar snabbt, säger Joakim Linton, chef för Cramoskolan, i ett pressmeddelande.


Lärarna har tidigare hämtats från externa parter men från och med november 2015 kommer utbildningsverksamheten att ske helt i egen regi, Cramo har därför anställt fyra instruktörer/utbildningsledare.


–Nu har verksamheten nått en sådan omfattning och lång erfarenhet – och inte minst förankring bland våra kunder – att det är lättare för oss att säkerställa kvalitén på utbildningarna med egen personal. Genom att instruktörerna kommer närmare de dagliga kontakterna med våra kunder, och vår egen depåpersonal, kan vi snabbare anpassa utbildningarna till förändringar i de enskilda kundernas behov, säger Joakim Linton.


Cramo har också skrivit under ett samarbetsavtal med Utvecklingscentrum för servicetekniker i Ljungby AB, tanken är att Cramo ska ta emot praktikanter från deras tvååriga eftergymnasiala yrkesutbildning för servicetekniker och fältservicetekniker.


– Samarbetet ger oss en unik möjlighet att rekrytera kvalificerade unga medarbetare inom en yrkesgrupp som kan vara svårrekryterad. Vi ser detta som en vinst inte bara för oss utan även för ungdomarna och samhället. Vi är stolta över att vara skolans samarbetspartner och att på det sättet kunna ta en del av vårt ansvar för att få unga i arbete, säger Ingrid Hollertz, HR chef på Cramo, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078