23948sdkhjf

Kraftpaket med nya värden

Genom att hitta smarta lösningar som underlättar användandet har konstruktörerna bakom Atlas Copcos uppgraderade kraftaggregat LP9-20 skapat en produkt som utlovas spara kostnader och öka produktiviteten.
Det nya kraftaggregatet är, precis som tidigare, inte större än att det kan placeras i en skåpbil.

– Nyckelordet vid designen var produktivitet. De nya funktionerna samverkar med de gamla och ger ett kraftaggregat som är både kraftfullt och lättanvänt, lovar Tomas Ulander, Business Line Manager på Atlas Copco Construction Technique Scandinavia.

Ett exempel är huvens nya design som gör att den enkelt kan öppnas för underhåll utan att slangarna behöver kopplas bort. Ett annat är en lättavläst filterindikator på kontrollpanelen som ska göra det möjligt att byta filter vid exakt rätt tillfälle. För tidiga byten medför onödiga kostnader och ett för sent byte orsakar onödigt slitage och riskerar därmed att skada utrustningen.

Ett synglas i frontpanelen visar den aktuella oljenivån i systemet och visar när påfyllning behövs – en påfyllning som dessutom underlättas av det nya, större tanklocket.

Bypass-brytaren stoppar även hydrauliken utan att operatören behöver slå av motorn och fungerar därmed som något av en pausknapp för snabba verktygsbyten.

Kraftaggregatet finns för flera alternativa kraftkällor. LP9-20E har en industriell lättviktsmotor (5,5 kilowatt) på 3x400 volt och 16 ampere. Den kan därför användas i exempelvis tunnel- och inomhusjobb där inga avgaser får förekomma. LP9-20P är bensindriven med ett inbyggt termo-relä för motorn som sägs säkerställa att kraftaggregatet fungerar i temperaturer från -20 °C till +40 °C, oberoende av kraftkälla.

Alla versioner har centrerade hjul för viktbalansens skull och fällbart handtag med tvärstag för smidig transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062