23948sdkhjf

Maskinia vill öka

Maskinia säljer både Case och Doosan men vd Fredrik Holmquist ser ingen risk att man ”konkurrerar med sig själv”. Han siktar i stället på att ta marknadsandelar av konkurrenterna.

Linköping. Maskinia har varit generalagent för Doosan i 25 år, 2012 tog de sig an även Case och försäljningsverksamheten sker i två helt separata bolag: Swecase och Doosia.

– Eftermarknad gör vi för båda märkena – och för alla andra märken också inflikar Maskinias vd Fredrik Holmquist.

2012 sade han i en intervju med Leveranstidningen Entreprenad att målet var att Swecase om fem år skulle ha minst tio procents andel av den svenska marknaden för entreprenadmaskiner. Det har förvisso gått bara fyra år ännu, men han hävdar att företaget kommit en bra bit på väg.

– Förändringar tar tid men det är ett realistiskt mål. Sedan får man komma ihåg att Case har åtta maskinkategorier – i vissa ligger vi på mer än tio procent redan i dag medan vi ligger lägre på andra.

Fredrik Holmquist ser fördelar med båda företagets märken och exemplifierar med grävmaskinerna.

– Case är en japansk grävmaskin med en extremt fin hydraulik, det är bra känsla och följsamhet – typ som en Lexus eller en Audi.

– Doosan är koreansk och ligger extremt långt framme när det gäller hytt och förarmiljö, de kombinerar motor och hydraulik på ett bra sätt och har en väldigt bra ”gång”. Det är mycket för pengarna.

Trots att maskinerna ibland överlappar varandra när det gäller både typ och storlek ser han inte heller några risker för att Maskinia skulle råka ”konkurrera med sig själv”.

– Vi är fortfarande så små – trots att vi är tredje störst– att det inte är något problem. Doosan har sina kunder och Case har sina, sedan kan vi växa genom att ta andelar av de andra 80 procenten, ler Fredrik Holmquist.


https://youtu.be/qkvfG15cOHM

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Entreprenadbranschens
egen tidning! Följ oss på
Facebook, Instagram,
Twitter och Youtube
! :)Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11