23948sdkhjf

Samarbete för branschens framtid

| Av Morgan Andersson | Tipsa redaktionen

Medlemmarna i Maskinentreprenörerna erbjuds billigare maskiner, Pon får leverera maskiner till ME:s maskinförarutbildningar och Engcon får leverera redskap till de grävmaskiner som berörs. Det är resultatet av ett samarbetsavtal mellan Pon Equipment och Maskinentreprenörerna.

Det finns många sätt att locka nya medlemmar till en organisation eller förening. För branschorganisationen Maskinentreprenörerna måste en av de bättre modellerna vara att förhandla fram rabatter för sina medlemmar vid köp av entreprenadmaskiner.

För maskinleverantören, som i det här fallet är Pon Equipment, handlar det förstås om möjligheten att sälja fler maskiner, en möjlighet som inte blir mindre av att företaget dessutom blir exklusiv leverantör av maskiner till de gymnasieutbildningar och andra kurser som Maskinentreprenörerna genomför i samarbete med kommuner.

Huvudavtalet gäller i tre år med möjlighet till förlängning på ytterligare ett år. I praktiken innebär det att Pon ska leverera upp till 30 maskiner till skolorna bara i år. Erbjudandet omfattar sex olika maskinmodeller, fyra grävmaskiner och två hjullastare. Till alla maskiner finns ett urval av redskap och utrustning där Engcon utsetts till huvudleverantör på grävmaskinssidan. Avsikten är att paketet ska vara tillräckligt brett för att täcka flertalet behov – och dessutom med kort leveranstid.

– Ambitionen är att vi alltid har ME-maskiner på gården som står färdiga för omgående leverans. I erbjudandet ingår även garantilösningar på upp till fem år, beroende av maskinmodell, säger Lars Hemmingsson, servicedirektör för Pon som varit med och arbetat fram avtalet.

Enligt Kristian Johansson, produktspecialist och och ansvarig för säljsupport och utbildningsfrågor på Pon, var valet av Engcon som leverantör av redskap till grävmaskinerna ganska självklart.

De klarar att leverera en helhet med säkra redskapsfästen och moderna tiltrotatorer som dessutom går att bygga på med massor av extra tillbehör, säger han.

Pon valde dessutom att utrusta ME-maskinerna med Engcons styrsystem DC2 samt spakarna Mig 2.

– Mig 2 är ett ergonomiskt bra handtag med många funktioner och vår erfarenhet är att DC2 är ett bra styrsystem som dessutom kan fjärrsupportas via en smartphone. Det gillar våra kunder, säger Kristian Johansson.

Lars Rönnestrand, säljchef på Engcon Sweden, gläds speciellt åt att Pon upptäckt företagets koncept med funktioner som kan byggas på tiltrotatorn i takt med att maskinens arbetsuppgifter ändras.

– Det går att köpa en tiltrotator i en så kallad basversion och sedan bygga på med bland annat EC-Oil automatiska oljekopplingssystem, löstagbar grip, roteringssensor för grävsystem och ergonomiska handtag, säger Lars Rönnestrand.

Väl så viktigt för Maskinentreprenörerna är att hitta rätt utrustning även till sina utbildningscentra. Målet är är att utbildningarna ska fungera som bas för branschens kompetensutveckling där en av nyckelfrågorna för framtiden är att få fram kompetenta maskinförare, en yrkesgrupp som det snart kan komma att råda brist på. Det förutspås i vart fall i en undersökning som gjorts bland Maskinentreprenörernas medlemsföretag. Undersökningen visar att tillgången till kompetenta, välutbildade förare betraktas som den viktigaste frågan för att säkra framtiden för medlemmarnas verksamhet och för branschens utveckling.

– Maskinförare är jätteviktiga, men en bristvara. De är ett av fundamenten i dag. Överallt där det byggts gator, motorvägar, järnvägar eller hus. Där har en maskinförare varit, säger Kristian Johansson.

Samtidigt är det märkbart att ekonomiska realiteter gör att kommunerna har svårt att driva utbildningarna.

– Maskinförar- och transportutbildningar är de dyraste som finns. Att investera i maskiner och fordon och hålla maskinparken modern kostar mycket pengar. Som branschorganisation kan vi inte sitta bredvid och titta på. Vi måste vara med och agera, säger Tomas Lindberg som är projektledare för skolutveckling inom ME-skolan AB.

– En stor del i att bedriva en sån här verksamhet är att ha tillgång till bra och moderna maskiner. Upplägget med Pon är att vi kan hyra maskiner efter skolornas behov och ständigt hålla oss med en modern park. Det finns också ett genuint intresse från Pon och Caterpillar att vara med och vilja ta ansvar för branschens utveckling, säger Tomas Lindberg, som nu kan se fram mot samarbetet med Pon som innebär att ME-skolornas elever kommer att få köra toppmoderna Caterpillar-maskiner under hela utbildningstiden.

Det är jätteviktigt att höja innehållet och statusen på utbildningarna så att de lockar motiverade elever och lärare. Studenterna måste bli välutbildade och rustade att fortsätta en professionell yrkeskarriär efteråt, säger Kristian Johansson.

– Visst är det en fördel att eleverna får en känsla för våra maskiner, vår teknologi och de värden vi står för. Samtidigt finns det ett högre värde för oss. Vårt mål är inte att tjäna pengar. Det är viktigt att vi får ut fler unga, välutbildade och kompetenta förare på marknaden. Det råder brist på förare och det blir värre om några år om inget görs. Att få vara med att driva utvecklingen känns mycket bra, säger Kristian Johansson.

Ytterligare en anledning till Maskinentreprenörernas engagemang i maskinförarutbildningen är bedömningen att kvaliteten på utbildningen varierar enormt mellan olika skolor.

– Effekten har i värsta fall varit att elever inte når upp till kraven för att bli anställningsbar, konstaterar Tomas Lindberg.

Upplägget blir en form av upphandlad entreprenad, inte att Maskinentreprenörerna startar friskolor. Eleverna söker in till skolorna som vanligt. Den kommunala skolan tar hand om alla kärnämnen, skolhälsovård, skolutveckling med mera. Maskinentreprenörerna tar hand om de yrkesinriktade delarna med maskiner, innehåll och lärare.

– Vi har ett non-profit upplägg. Det är ingen affärsidé att tjäna pengar. Det som vi får över går till utbildningen. Grundtanken är att driva kvalitet och att ordna utbildningar, säger Tomas Lindberg.

Skolorna kommer att kallas för ME Utbildningscenter. Förutom gymnasieutbildningarna är ambitionen att de ska vara en bas för branschens kompetensutveckling. Även Yrkesvux-utbildningar eller företagsanpassade kurser ska kunna ges, till exempel för rörläggning, säkra avlopp och säkra lyft. Dessutom ska kompetensprov och valideringar kunna genomföras.
Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

NCC stor förlorare i entreprenadtvist

NCC hade äskat drygt 100 miljoner kronor för extraarbeten i samband med byggandet av den rättspsykiatriska vårdanläggningen Rågården i Göteborg. I en färsk tingsrättsdom åläggs företaget att i stället erlägga nästan 44 miljoner kronor till motparten.

Finsk maskinuthyrare förvärvar svenskt

Ytterligare en finsk maskinuthyrare etablerar sig nu i Sverige. Det är Real Machinery som kombinerar försäljning och uthyrning av tunga maskiner som nu förvärvat PG Rental & Trading som ett steg på vägen mot en bredare nordisk satsning.

Sandvik slutför förvärv i Kanada

Sandvik har nu slutfört förvärvet av kanadensiska Newtrax och kan därmed förstärka sin digitala verktygslåda med teknologi för trådlös uppkoppling i gruvmiljö.

VTI ifrågasätter delade ytor i trafiken

Gemensamma ytor för gående, bilar och andra trafikanter, på engelska kallade shared spaces, blir allt vanligare i stadsbilden. Tanken är att de ska inbjuda till ett levande stadsrum för alla. En VTI-studie kommer dock fram till att traditionella avgränsningar mellan olika trafikslag är att föredra.

Digital kontroll på maskinparken

Digitala system ska göra det möjligt att hålla koll både på maskinen och på kompetensen.

Nyhetsbrev

Peab bygger i Bromsten

Arkiv

Mest läst!

Sommarläsning de luxe nu i juni! Det här klickades mest på entreprenad.com under vecka 24!

144 000 varv när Holms kör Vätternrundan

De cyklister som kör Vätternrundan kör ett varv. Den sopvals som ska säkerställa en cykelväg fri från lösa föremål kommer att göra minst 144 000, enligt Holms, som för andra året i rad åtagit sig att sopa banans 300 kilometer.

Breddning i Bromsten

1

Blåkläder drar nytta av solen

Remixing för 85 miljoner

Regeringsförslag om högre böter för företag

I dag är maxbeloppet för företagsbot tio miljoner kronor. Nu vill regeringen höja maxbeloppet till 500 miljoner kronor när större företag begår allvarliga brott – och det redan kommande årsskifte.

Säkrare trafik i Vildhussens land

Det har varit på tal länge, men till stor glädje för de boende i och kring Hammarstrand ska nu äntligen väg 323 genom tätorten byggas om samtidigt som VA-nätet som ligger i anslutning till vägen uppdateras.

Han tar över som vd för Samgräv

I jakten på en ny vd i Göteborgsbaserade Samgräv fanns lösningen inom bekvämt räckhåll – i företagets styrelse.

Maskinexpo 2019
”Det finns en marknad”

K.T.S maskiner visade en helt ny gripskopa på Maskinexpo.

Ställningar gav rekord för Klaravik

Loxam vill ta över Ramirent

Den franska rentalgiganten Loxam är beredd att ge motsvarande tio miljarder kronor för Ramirent. Budet är dock villkorat av ett ja från aktieägare som representerar minst 90 procent av det totala aktiekapitalet.

Söderberg & Haak tar över den svenska agenturen för Bomag

"Det är jätteroligt att vi äntligen kan släppa nyheten"

Bauma 2019
Volvohybrid ute på fälttester

Volvos mindre kompaktmaskiner ska med start 2020 enbart vara eldrivna, men även bland de större grävmaskinsmodellerna är ambitionen att minska behovet av fossila drivmedel. På Bauma visades en hybridgrävare som avses att släppas till marknaden efter slutförda fälttester.

Bauma 2019
Indiska BKT satsar stort och brett

Indiska BKT är inte rädda för att lyssna på användarna. Det har resulterat i ett produktutbud kring 2 700 olika däck avsedda för främst arbetsfordon. Europa står för drygt halva försäljningen och målet är en global marknadsandel på off roaddäck på tio procent år 2025.

Maskinexpo 2019
Tusen tunga kvadratmeter

Maskinexpo 2019
Snabba byten på liten kross

Dö inte på jobbet – så minskar du riskerna

Fotledsskador, klämskador och dödsfall – maskinförare löper stora risker på jobbet. Många förare borde absolut skärpa till sig, men ansvaret vilar ändå tyngst på ledningen anser Nuab.

Snåriga regler – visste du detta?

Skriftligt tillstånd för att få köra maskin? I vissa situationer krävs det faktiskt och det kan bli dyrt för den som gör fel.

Ledare: Välkommen las-utredning

Maskinexpo 2019
Fina fraktioner med ny sorteringstrumma

Klimatneutral cementindustri

Gruvornas roll i en hållbar framtid

Peab får stort kontrakt i södra Sverige

Maskinexpo 2019
Svenskstämplade maskiner

Nuvarande ID06 gäller ett tag till

Ny försäljningschef på Delvator

Maskinexpo 2019
Pirtek drar på

Dahl öppnar ännu en anläggning i Stockholm.

Maskinexpo 2019
Elgrävaren på plats

Rototilts säkerhetslås prisades i Tyskland

Se alla Företagens egna nyheter

Back-TV sats trådlös med kamera

Rekord i maj: Sveriges snabbaste cisternreparation?

Motordrivna membranpumpar för industrin

Magnetisk hållare med justerbar arm

Kompressorhorn

Varningsljusramp med magnetfot.

Heavy Duty Arbetsbelysning

Bästa och billigaste stöldskyddet för maskiner.

Entreprenadingenjör Kevin nominerad i Ung & Tung

Lazer - högpresterande extraljus

100 saltängare hjälpte kund

Blixtljus Ultra

Projektet är igång!

Brigade hjälper dig att uppnå R46 kravet

Runtomlysande Varningsljus

Vårstädning - upp till 70% rabatt

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Vinga - robust varningsljusramp

Arbetsljuspaket med DT-grenkabel

KIPP 100 år 1919-2019

Hemsidor ökar försäljningen med klimatsymbol!

Brandfilt från Nexa

Richard McCarthy – ny Teknisk Chef på Linotol

Brigade vinner CLEPA Innovation Award i säkerhetskategorin för sin Quiet Ve...

Unikt hörnblixtljus - Panorama sprider ljuset över 150°

Sänd till en kollega

0.159