23948sdkhjf

Huddig stöttar grävsystem

Huddig hoppas att det snart ska gå att förse grävlastaren med grävsystem. – Det är på tiden att det tas fram ett system som passar även för våra maskiner.

Huddig har länge efterlyst grävsystem som fungerar även för deras produkter.


– Det är tyvärr inte många system på marknaden som passar för grävlastare, säger vd Lars Lindahl.


Hudiksvallsföretaget har i många år försökt förmå de befintliga leverantörerna av grävsystem att anpassa sina system för fler maskintyper.


– Behovet har ju funnits länge men vi har inte fått något stort mottagande direkt, de har väl varit överhopade med utvecklingen på andra områden.


Det var därför en glad nyhet för Huddig när de fick höra om The Guider, som tagit fram ett system som ska fungera även för grävlastare.


– Vi är mycket positivt inställda och stöttar deras arbete, vi hoppas att ett produktanpassat system ska finnas på marknaden så snart som möjligt, säger Lars Lindahl.


Huddig ser gärna att man inom en snar framtid kan få grävlastaren försedd med ett grävsystem, antingen direkt i fabriken eller hos återförsäljaren.


– Det är på tiden att det tas fram ett system som passar även för våra maskiner, det är en enormt flexibel maskin som har ypperlig nytta av att kunna använda ett grävsystem, säger Lars Lindahl.


Grävlastarna kan ha stor nytta av ett guidande grävsystem både vid anläggningsuppdrag och när man till exempel ska positionera stolpar vid linjearbete, förklarar han.


– Ett grävsystem som passar för grävlastare är naturligtvis väldigt bra för flera av våra kundkategorier.


Lars Lindahl konstaterar att många beställare kräver grävsystem och även om det saknas formella krav kan det innebära extra kostnader att ta in en grävlastare om det blir den enda maskinen på bygget utan grävsystem. Grävlastaren tävlar därför inte på riktigt samma villkor, anser han.


– Det är en stor nackdel för våra kunder och om det finns ett grävsystem även för grävlastare kan vi flytta fram våra positioner.


Lars Lindahl är övertygad om att en grävlastare med grävsystem kan ta upp kampen med övriga maskintyper på ett helt annat sätt.


– En grävlastare är ju två maskiner i en – ibland ännu fler, det är helt enkelt en mycket kostnadseffektiv lösning.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Entreprenadbranschens
egen tidning! Följ oss på
Facebook, Instagram,
Twitter och Youtube
! :)



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172