23948sdkhjf

Två tungrivare blir en

Lotus Maskin & Transport har köpt Rivners, som dock kommer att riva vidare under eget namn även i fortsättningen. –Vi är båda stora inom tungrivning men nu får vi in lättrivning, sanering och håltagning i samma hus, säger Lotus vd John Segerlund.

Rivningsföretagen blir allt större, i somras köpte Delete konkurrenten Demcon, och i december förvärvade Lotus Transport & Maskin konkurrenten Rivners AB och Rivners Sanering AB.

– Vi ser Rivners som ett bra komplement till vår rivningsverksamhet och det är bra för vår tillväxt, säger John Segerlund, som tillträtt som ny vd på Lotus Maskin & Transport AB.

Affären blev klar i början av december och Lotus Maskin & Transport AB ser förvärvet som ett sätt att bli ett mer komplett rivningsföretag.

– Vi är båda stora inom tungrivning men nu får vi in lättrivning, sanering och håltagning i samma hus och kan erbjuda en total helhet, säger John Segerlund, som räknar med en hel del synergieffekter.

Tanken är att Rivners ska drivas vidare under eget namn och Rivners forna ägare, Bröderna Kjell Sten och Richard Steen, kommer att fortsätta i det nya bolaget där Kjell Sten även blir vice vd.

– Det är viktigt för oss att ta med dem, kommenterar John Segerlund.

– Jag ser med glädje fram emot detta, säger Kjell Sten.

– Rivners kommer att leva kvar samtidigt som vi får fördelar av att köra gemensamt, vi får dubbla kapaciteten och pappersbiten blir mindre så att vi kan inrikta oss på att bli vassare på att ta jobb.

Förvärvet innebär att Lotus växer med cirka 70 anställda, koncernen kommer därmed att sysselsätta cirka 200 personer.

Rivners kommer att flytta in i Lotus lokaler i Norsborg, de projekt som redan är igång körs vidare och de framtida jobben ska fördelas på bästa sätt.

– Vi ska sätta oss ned redan i morgon och gå igenom projekten, säger John Segerlund.

Han konstaterar att bolagen kommer att dela på tungrivningarna och att Lotus, som har en egen transportverksamhet, tar över alla transporter och att Rivners kommer att stå för alla rotuppdrag.

– Vi har sysslat med Rot-rivningar i 35 år och har alla maskiner som krävs, säger Kjell Sten.

Han ser med glädje fram emot det som komma skall.

– Både Rivners och Lotus är gamla i gemet och vi har samma tänk när det gäller hur man gör jobb, säger han.

– Jag trodde att det skulle kännas vemodigt men i stället känns det som en nytändning för mig – nu jävlar ska vi riva!



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078