23948sdkhjf

Caterpillars egna skopor

Caterpillar lanserar egna skopor som uppges vara extra lämpade för den skandinaviska marknaden. – Nu blir det enkelt att köpa kompletta paket med grävmaskin och garanterat anpassade tillbehör.

Under hösten 2016 lanserade Caterpillar egna skopor och enligt den svenska återförsäljaren Pon Equipment passar den nya skopserien extra bra för den skandinaviska marknaden eftersom produkterna är robusta, med grindfästen och dessutom optimerade för Caterpillars nya tiltrotatorer (som ju levereras av svenska Rototilt, läs mer om det här).


De första leveranserna skedde i november och först ut var kabelskopor och planeringsskopor med S60- och S70-fästen riktade till grävmaskiner på 12-24 ton.


– Bra skopor har alltid haft hög efterfrågan. Fördelarna med den nya serien är att de är robusta och helt anpassade med utformning, vikt och geometri efter grävmaskinen, tiltrotatorn och användarnas behov. De kommer dessutom att finnas i lager för snabb leverans, säger Anders Forsberg, Pons produktchef för grävmaskiner, i ett pressmeddelande.


Enligt Anders Forsberg kommer Caterpillars nya skopserie och tiltrotatorer att förenkla mycket för kunder som vill ha helhetslösningar.


– Nu blir det enkelt att köpa kompletta paket med grävmaskin och garanterat anpassade tillbehör.


Skoporna är byggda i Hardox och ska ha utrustats med extra slitytor på utsatta områden.


Enligt Caterpillar är de designade för att kunna gräva, planera och lossa optimalt. Skoporna ska dessutom vara gjorda för uppdrag i trånga utrymmen, till exempel runt rör, i kabelgravar eller nära väggar eller grunder.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078