23948sdkhjf

Bostäder i Trelleborg

100 nya lägenheter ska byggas i centrala Trelleborg, ett projekt värt cirka 130 miljoner kronor där entreprenören NCC sporrats att producera maximalt.

De nya lägenheterna byggs i kvarteret Sparven, två femvåningshus ska byggas, förutom de 100 hyreslägenheterna ska dessa även rymma ett antal butikslokaler.


– Efterfrågan på hyresrätter i innerstaden är stor. Det är därför glädjande att vi tillsammans med NCC får möjlighet att skapa ett helt nytt bostadskvarter på centralt läge i Trelleborg. För att anknyta till platsen, som Trelleborgs bryggeri en gång huserade på, kommer den gamla bryggerikänslan att återskapas i de nya byggnaderna, säger Pia Jönsson vd på beställaren Trelleborgshem, i ett pressmeddelande.


NCC ska utföra uppdraget som en totalentreprenad.


– Upphandlingen genomfördes genom att anbudsgivarna fick lämna ett pris för varje producerad bostadsarea. På detta sätt ger det NCC en morot att producera så mycket lägenhetsyta som möjligt, inom givna ramar, i vår färdigprojektering av projektet. Bra för NCC och bra för Trelleborgshem. En typisk win-winsituation, säger Ulf Öst, affärschef på NCC, i ett pressmeddelande.


Detaljprojekteringen pågår och bygget ska ske i två etapper. Tanken är att byggstart ska ske efter sommaren 2017 och att de första hyresgästerna ska kunna flytta in våren 2019.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078