23948sdkhjf

Husqvarna rensar luften

Husqvarna förvärvar Pullman Ermator och kan därmed komplettera sina produkter för bland annat kapning, håltagning och slipning av betong med lösningar som tar hand om damm och betongslam.


Strategiskt passar förvärvet av snabbväxande och mycket lönsamma Pullman Ermator perfekt för Husqvarnas Construction-division. Förvärvet ska ses i perspektivet av vår strategiska avsikt att växa Construction-divisionens andel av koncernen, säger Kai Wärn, vd och koncernchef för Husqvarna Group.

Enligt Henric Andersson, chef för Husqvarna Construction, ger kombinationen av Husqvarnas produkter för kapning, borrning och slipning av betong samt Pullman Ermators lösningar för hantering av damm och betongslam goda förutsättningar till effektiva helhetslösningar för kunderna. Han räknar också med att förvärvet kommer att ge ytterligare kraft till Pullman Ermators försäljning.

Tillväxten förväntas gynnas av tillgången till Husqvarna Constructions omfattande geografiska räckvidd och täta distributionsnät. Förvärvet är också ett viktigt steg i vår strategi som syftar till att fortsätta att öka vår marknadsandel på den attraktiva marknaden för golvslipning och polering. Tillsammans blir vi en ännu starkare aktör med förmågan att skapa fler innovativa och mer effektiva lösningar, säger Henric Andersson.

Pullman Ermator, med huvudkontor i Smedjebacken, erbjuder ett produktprogram som omfattar stoftavskiljare, torr- och våtdammsugare samt luftrenare för byggindustrin. De cirka 50 medarbetarna är i huvudsak baserade i Sverige samt i det helägda dotterbolaget Ermator med huvudkontor i Tampa, Florida. Tanken är att behålla varumärket som är väl inarbetat även internationellt.

För att nyttja styrkan hos båda varumärkena kommer vi att tillämpa en varumärkesstrategi där både Husqvarna och Pullman Ermator används, säger Henric Andersson.

Pullman Ermator har växt snabbt under de senaste tio åren med en försäljning som kommer att landa någonstans kring 300 miljoner kronor under 2016. Rent ekonomiskt är bedömningen att tillskottet får en begränsad positiv effekt på rörelseresultatet för Husqvarna-gruppen som sammanlagt omsatte cirka 36 miljarder kronor under 2015.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078