23948sdkhjf

Svevia i ny skrud

Svevia ska bli mer känt. Därför bytte företaget profil vid årsskiftet. Det kommer bland annat att synliggöras på företagets nylevererade företagsbilar som får en betydligt mer slagkraftig gul utsmyckning än sina föregångare.


Gult är sedan länge den dominerande färgen bland entreprenadmaskinerna. När Svevia nu väljer att ta nya tag med en ny profil är det även här gult som gäller.

– Syftet är att göra Svevias varumärke mer synligt och mer känt. Genom att betona den gula färgen får vi en mer tydlig och egen identitet, säger Annika Enström, kommunikatör på Svevia.

Avstamp för ansiktslyftet var årsskiftet då den nya färgsättningen började introduceras i takt med att företaget förnyar sin bilpark. Samtidigt kommer den nya färgen också att användas på exempelvis flaggor och banderoller.

Men även andra detaljer ska visa vad det som tidigare var Vägverkets egen regiverksamhet arbetar med i dag. Inte minst har företaget valt att även använda den bild på en grävande yrkesarbetare som sedan länge illustrerat det trafikmärke som varnar för arbete på väg.

Symbolen på bilen berättar om Svevias erbjudande. Vi är störst i Sverige på vägar och infrastruktur och har länge använt oss av vägsymboler i vår kommunikation, säger Annika Enström.

De bilar som har krav på sig att vara Battenburg-märkta – det vill säga de rader med fyrkanter i växlande färg som används på bland annat utryckningsfordon – berörs inte av omprofileringen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143