23948sdkhjf

Amerika nästa för Engcon

Årets Conexpo, som arrangeras i Las Vegas 7-11 mars, blir startskottet när Engcon nu väljer att satsa även i Nordamerika. Förhoppningen är att företagets första kontor ”over there” ska öppnas i New Yorks trestatsområde under våren.


Detta är en naturlig satsning för oss, eftersom vi noterat ett stadigt växande intresse i Nordamerika för vår tiltrotator samt för vårt fullhydrauliska snabbfäste Q-Safe med den automatiska oljekopplingsfunktionen EC-Oil. Vi erbjuder en komplett funktion eftersom det är ett säkert och bekvämt sätt att koppla på och av mekaniska och hydrauliska redskap på grävmaskinen. Det är något som vi ser ett stort behov av på den nordamerikanska marknaden, säger Krister Blomgren, vd för det amerikanska bolaget.

Engcon presenterade sin första tiltrotator 1990 och har därefter utökat den geografiska täckningen efter hand. Efter starten i Sverige har utvecklingen gått via Norden och delar av Europa innan turen nu kommit till Nordamerika.

Första etableringen görs i New Yorks trestatsområde (New Jersey, New York och Connecticut) där säljpersonal nu ska rekryteras så kontoret kan öppnas till våren. Högt prioriterat är också att bygga upp ett nät av återförsäljare och servicepartners. Och att 7-11 mars blir den naturliga tidpunkten för avstampet har sin naturliga förklaring.

– Vi kommer att delta med egen monter på Conexpo och visa upp våra produkter för vår nya marknad, säger Krister Blomgren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062