23948sdkhjf

Dynapac till salu

Det har gått nästan exakt tio år sedan Atlas Copco meddelade att företaget skulle köpa Dynapac som då ägdes av riskkapitalbolaget Altor. Den ekonomiska utvecklingen har dock inte levt upp till högt ställda förväntningar och nu bjuds Dynapac ut till försäljning.


I och med förvärvet av Dynapac fick Atlas Copco ett helt nytt ben att stå på – vägmaskiner. Men det följde också med ett frågetecken: skulle Dynapac kunna leva upp till köparens tuffa avkastningskrav? Och med facit i hand är svaret kort och gott nej.

Nu meddelar företaget att Dynapac – eller divisionen för Road Construction Equipment som Atlas Copco uttrycker det – är till salu. Och anledningen är, enligt ett pressmeddelande, att stordriftsfördelarna inte är tillräckliga för att verksamheten ska kunna växa till att bli bland de två största aktörerna på marknaden.

På programmet står i första hand, vältar, asfaltutläggare och fräsar och försäljningen för 2016 anges till någonstans i närheten av 2,9 miljarder kronor med 1 265 anställda.

Företaget är etablerat i 37 länder med tillverkning på strategiskt väl utvalda platser. Dels finns fabriker i Sverige och Tyskland, och dels i BRIC-länderna Brasilien, Indien och Kina.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.066